کد خبر : 2410
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱:۵۵

چالش رشد قارچ‌گونه بنگاه‌های معاملاتی مسکن در مازندران

چالش رشد قارچ‌گونه بنگاه‌های معاملاتی مسکن در مازندران

سایت دکتر احمد مظفری : (amozafari.ir ) شماری از متقاضیان دیدار مردمی مدیران کل نهادهای اجرایی دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر با اشاره به رشد قارچ‌گونه بنگاه های معاملاتی مسکن در این مناطق از مسوولان امر خواستند تا نسبت به ساماندهی اصول آن ها تدابیر ویژه اتخاذ کنند. به گزارش ایرنا، تغییرکاربری، تسهیلات بانکی

سایت دکتر احمد مظفری : (amozafari.ir ) شماری از متقاضیان دیدار مردمی مدیران کل نهادهای اجرایی دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر با اشاره به رشد قارچ‌گونه بنگاه های معاملاتی مسکن در این مناطق از مسوولان امر خواستند تا نسبت به ساماندهی اصول آن ها تدابیر ویژه اتخاذ کنند.

به گزارش ایرنا، تغییرکاربری، تسهیلات بانکی و انشعابات چهارگانه بیشترین درخواست متقاضیان دیدار مردمی امروز با مدیران کل نهادهای اجرایی در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر اعلام شد که شماری از آنان در حاشیه این دیدار در گفت و گو با ایرنا این بنگاه های معاملاتی مسکن را عامل افزایش ویلاسازهای بی حساب و کتاب در شهرستان های غرب مازندران برشمردند.

آنان اظهارداشتند: در زمان حاضر در اغلب روستاهای غرب مازندران شمار بنگاه های معاملاتی مسکن خیره کننده است به طوری که می توان حدس زد علاوه بر شهرها و حاشیه نوار ساحلی و محورهای ارتباطی و در روستاها به طور میانگین از ۱۰ تا ۳۰ واحد از آن فعالیت دارد.

پرسشی که آنان در گفت و گو با ایرنا مطرح کردند این است که چرا در شهرستان های غرب مازندران در مقایسه با دیگر مناطق کشور بیشترین بنگاه های املاک معاملاتی مسکن فعالیت دارد؟ قانون درباره استاندارد فعالیت این واحدها چه می گوید؟ اکنون بسیاری از این واحدها در کنار همدیگر فعالیت دارند آیا در مورد صدور مجوز آن ها در کنار یکدیگر قانون رعایت می شود؟ چرا مسوولان امر در کنار افزایش بی حد و شمار این واحدها بی تفاوت می گذرند و آنها را ساماندهی نمی کنند؟

این در حالی است که روز به روز آمار ساخت و سازهای غیرمجاز در شهرستان های غرب مازندران به ویژه در دامنه های جنگل و روستاهای منطقه رو به افزایش بوده و بسیاری از شهرک های مسکونی به ساخت و وسازها ادامه می دهند.

مهران محسنی مقدم یکی از متقاضیان دیدار مردمی امروز دفتر استانداری غرب مازندران که خودش را نشتاوردی به خبرنگار ایرنا معرفی کرد و گفت: آنچه امروز بیشتر به چشم ما اهالی منطقه می آید مغازه های بنگاه های معاملاتی مسکن بوده که گوشه و کنار این شهرستان های غرب مازندران فعالیت دارند.

وی اظهارداشت: مسوولان امر و کارشناسان مربوط باید ریشه افزایش استقرار بنگاه های معاملاتی مسکن در این منطقه را شناسایی کرده و برای آن راهکار ارایه کنند تا مشکلات موجود بیشتر نشود.

وی خاطرنشان کرد : شمار زیادی از فعالان این بخش به اعتقادم در افزایش قیمت زمین دخیل هستند، علاوه بر این، این افراد با رانت و باندهای مربوط در استان های دیگر از جمله تهران در ارتباط بوده تا سود بیشتری به جیب بزنند، آن ها نه تنها به فکر پیشرفت و توسعه نیستند بلکه مناظر طبیعی بکر منطقه را از بین بردند.

محسنی مقدم یادآور شد : این مشکل مربوط به ادوار گذشته تا امروز بوده و سوال این است که مسوولان امر چرا تاکنون جلوی فعالیت بی حساب و کتاب آن ها را نگرفتند و ههمچنان این معضل جدی غرب مازندران محسوب می شود.

رضاعلی گُلی دیگر متقاضی امروز و از اهالی چمستان شهرستان نور که در ملاقات مردمی با مدیران کل پاسخ مثبتی از درخواست خود دریافت کرد در گفت و گو با ایرنا گفت : از این که درخواست شخصی ام پس از سال ها رفع شد بسیار خوشحال هستم اما در مورد تعداد بنگاه های معاملاتی مسکن باید گفت در منطقه ما نیز این مغازه ها بسیار زیاد فعالیت دارند.

وی بیان کرد : غرب مازندران امروز در بخش های ترافیک، ساخت و سازها، آلودگی زیست محیطی، دپوی زباله در جنگل و دیگر کمبودهای نظیر آب و برق و گاز با مشکلات عدیده ای مواجه است که باید برای رفع هر کدام از آنها پرونده اصولی و اساسی در کلان کشوری تهیه بشود.

این دانش آموخته به گفته خودش علوم سیاسی افزود : شرایط آب و هوایی و زیست بوم و گردشگری بودن منطقه ما و حتی غرب مازندران عاملی شد که در گردشگران از اقصی نقاط ایران به این منطقه سوق یابند اما نباید ورود آنان بی حساب و کتاب باشد چرا که حیات و زندگی اهالی هم اکنون با چالش های جدی مواجه شده است.

گُلی ترافیک خودروها در روستاهای منطقه از جمله این چالش ها برشمرد و گفت : در اغلب روزهای هفته خودروهای گردشگران که بیشتر آن ها در روستاها سکونت دایمی دارند مشکلات را تشدید کرده است.

در روستاهای غرب مازندران موضوعی به نام “خانه دوم” را می بینیم که خالی از سکنه است که سالی یک ماه سکونت ندارند اینها غیربومی ها هستند، متاسفانه در سیاستگذاری های کلان و حاکمیتی در بخش کنترل و خرید و فروش زمین در این مناطق به تاکید کارشناسان نیازمند بازنگری هستیم.

بر اساس آمار موجود، ایران جز ۱۰ کشور روستانشین قاره آسیاست و در منطقه خاورمیانه رتبه یکم تا پنجم قرار دارد. در استان مازندران ۲۱ هزار واحد مشاور املاک فعال بوده که بیشتر این آمار در هفت شهرستان غرب مازندران فعالیت دارد.

نکته بعدی این که طبق قانون قرار بود که در روستاها نظیر مناطق گردشگرپذیر غرب مازندران تراکم فروشی نداشته باشیم، پرسش این است این مجوزها را چه نهادی صادر کرده اند؟ آیا نهادهای خدمات رسان در این چالش نقش نداشته اند؟

این روستایی بخش چمستان نور از بی تفاوتی رسانه ها در پرداختن موضوع مهم ساخت و سازهای بی رویه در غرب مازندران انتقاد و اضافه کرد : اکنون همه باید برای نجات غرب مازندران راهکار ارایه کنیم تا چالش ها بیشتر نشود.

به اعتقاد این شهروندان، غرب مازندران زیبایی های منحصر به فردی دارد که در سه دهه اخیر با افزایش ویلاسازی های مجاز و غیرمجاز در روستاها و دامنه های جنگلی آن نابود شده است و کسی هم به فکرش نیست.

آنان تاکید کردند مسوولان امر باید در منطقه غرب مازندران به دنبال شغل مولد باشند تا شماری زیادی از جمعیت به سمت خرید و فروش املاک روی نیاورند و نهادهای مربوط نظارت ها را بیشتر و دست باندها و واسطه ها و دلالان این بخش را کوتاه کنند.

به پیش بینی این شهروندان در آینده نزدیک زیست پذیری شهری و روستایی مازندران به خصوص نقاط غربی استان به خطر می افتد چرا که منطقه توان اکولوژیکی میلیون ها نفر جمعیت غبربومی را ندارد.

مازندران دارای بیشترین شمار املاک در کشور است از این رو نظارت و بازرسی بر این بخش باید شتاب بیشتری به خود گیرد. ۱۵ درصد بنگاه های املاک کشور در مازندران فعال است.

به گزارش ایرنا، دفتر استانداری غرب مازندران هفتگی با حضور شماری از مسوولان استانی به منظور رسیدگی به درخواست‌های مردم این خطه از استان و حل مشکلات آنان پذیرای جمع زیادی از روستاییان و شهروندان در این منطقه است که از آغاز فعالیت این دفتر تا امروز به درخواست افزون بر ۱۰ هزار نفر پاسخ داده شده است.

امروز سه شنبه هفت مدیرکل استانی از جمله سرپرست اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مازندران حوالی ساعت هشت صبح در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر حضور یافتند و تا ساعت ۱۴ به درخواست ۱۴۸ نفر از متقاضیان پاسخ دادند.

رسیدگی به مشکلات ۱۴۸ نفر

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری مازندران از پاسخگویی به درخواست ۱۴۸ متقاضی در چهل و نهمین ملاقات مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری این استان خبر داد.

اسماعیل مهرافزا روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهم ترین موضوعات متقاضیان به ترتیب تسهیلات بانکی، انشعابات آب و برق و گاز، مسکن مهر، تغییر کاربری، مشکلات ایثارگران و جانبازان، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، اشتغال، اراضی منابع طبیعی و الحاق به بافت بوده است.

وی به حضور هفت مدیرکل نهادهای اجرایی در ملاقات مردمی امروز دفتر غرب استانداری اشاره کرد و گفت: طبق آمار موجود دفتر غرب استانداری مازندران از آغاز فعالیت این دفتر تا امروز افزون بر پنج درخواست مردمی در سامانه سامد استانداری مازندران متخص این دفتر ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، از زمان راه اندازی این دفتر، استاندار مازندران طبق گزارش‌های موجود، مدت پنج بار در این دفتر حضور پیدا کرد و از نزدیک با ریز مشکلات مردم آشنا شد و پای درد و دل آنها نشست و دستورات لازم برای رسیدگی به حل مشکلات مردم غرب مازندران صادر کرد.

دفتر نمایندگی استانداری مازندران در اول دی ماه سال گذشته با پیگیری استاندار، با هدف دسترسی آسان مردم غرب استان به مدیران ارشد مرکزنشین در نوشهر راه اندازی شده است.

خطرات جاده‌ای، طولانی شدن رسیدگی به در خواست‌های اداری و دسترسی نداشتن آسان به مدیران استانی از دغدغه‌ها و رویاهای دست نیافتنی مردم غرب مازندران بود که با شکل گیری دولت جهادی سیزدهم و استقرار این دفتر گامی مؤثر برای جلوگیری از تمرکز زدایی و توزیع عادلانه خدمات در این خطه غربی مازندران برداشته شد.

طبق آمار مسوول دفتر استانداری غرب مازندران از زمان راه اندازی این دفتر تاکنون افزون بر پنج هزار نفر از مردم خطه غربی استان پس از مراجعه به دفتر و ارائه درخواست‌هایشان به مدیران استانی پاسخ دریافت کردند.

غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون فر جمعیت دارد. نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.